Občinski svet – politična satira

Občinski svet je politična satira. Občinski funkcionarji se zberejo na drugi občinski seji, dnevni red je obširen in kar nekaj zadev bo potrebno razrešiti. Nekateri svetniki podpirajo župana (pozicija), drugi so proti njemu (opozicija), župan pa s svojo politično pretkanostjo med njimi krmari tako, kot njemu najbolje ustreza. Vsak od svetnikov izpostavlja svoje lastne interese, sejo pa prekinjajo nepričakovani dogodki. Igra na humoren način pokaže ogledalo naši družbi.

 

 IGRA

 


 

Gremo v Ljubljano – kratka satira

Ribniška družina se odpravi z avtom v Ljubljano. Igra izpostavlja predvsem odnose v družini, odziv posameznikov v določenih situacijah in medgeneracijske razlike. Besedilo je popestreno z pregovori v ribniškem narečju.

 

Premiera – nastop za OŠ Ribnica, 19. oktober 2017

 


 

Občinski svet – krajša verzija

Premiera – Ribniški grad, 14. julij 2017

Občinski svet je komedija, ki ponazarja tipično občinsko sejo. Dnevni red je obširen in kar nekaj zadev bo potrebno razrešiti. Nekateri svetniki župana podpirajo,drugi so proti njemu župan pa s svojo politično pretkanostjo med njimi krmari tako, kot njemu najbolj ustreza.

 

Premiera – Ribniški grad, 14. julij 2017

 


 

Knjižni klub

Knjižni klub je igra kjer se ženske  mesečno srečujejo v knjižnem klubu in razpravljajo o prebrani knjigi. Po karakterju in družbenem položaju si ženske ne bi mogle biti bolj različne, zato je vprašanje, kaj je tisto, kar jih resnično druži. Je to ljubezen do pisane besede ali ima druženje mogoče globlji vzgib? Osebe imajo tipsko prepoznaven karakter, kar omogoča gledalcu, da se z njimi poistoveti ali pa v njih prepozna svojega znanca, kar pa daje igri pridih večne aktualnosti. To je prva avtorska igra članice Andreje Škrabec.

Premiera, TVD Partizan Ribnica 10. marec 2017

Predstava je doživela 6 ponovitev in se še igra.

 

GLEDALIŠKI LIST

IGRA

 


 

Zvezdica zaspanka

Se še spomnite male Zvezdice Zaspanke?  Tiste zvezdice, ki je povzročila pravo zmedo na Zemlji in ki je s svojo zaspanostjo pošteno razjezila botra Meseca.

Zvezdica zaspanka je pravljica, ki vas  vedno znova ponese v čudoviti svet domišljije in hkrati tako brezčasna, da jo je vedno znova užitek pogledati.

Predstava za otroke po legendarni predlogi avtorja Frana Miličinskega – Ježka, režijo  sta prevzeli naši članici Teja Arko in Nina Gregorič.

Premiera – TVD Partizan Ribnica 1. december  2016

Predstava je doživela 12 ponovitev.

 

 GLEDALIŠKI LIST

 


 

Večna lovišča

Igralci v iskrivi komediji prikažejo večni boj ljudi za materialnimi dobrinami, ki v današnjem svetu še toliko bolj prihaja do izraza, pri tem pa pozabljamo na sočloveka.  Se kvaliteta življenja meri v količini materialnih dobrin ali nas bolj plemeniti druženje s prijatelji in skrb za sočloveka? Kakor koli že, pa ima na koncu vedno zadnjo besedo smrt. Predstava je zanimiva tudi iz vizualnega vidika, saj je scensko izjemno dovršena.

 

Premiera – TVD Partizan Ribnica 11. april 2015

Predstava je doživela 5 ponovitev.

 

GLEDALIŠKI LIST

 


 

Na kmetih

Igra Na kmetih je hudomušna kmečka burka s kriminalnim pridihom. Na komičen način izpostavlja problem korupcije in kriminala. Dogaja se na idilični turistični kmetiji, daleč stran od mestnega vrveža, kjer  v duhu materialističnega sveta poslujeta mati in hči.  Z obilico humorja igra nastavlja ogledalo družbenim vprašanjem, ki so dandanes še kako aktualna. O žlahtnosti besedila in bravurozni komičnosti priča tudi nagrada Žlahtno komedijsko pero, ki jo je avtor Vinko Möderndorfer prejel leta 2003.

 

Premiera v ribniškem gradu v sklopu grajskih večerov - 12. 7. 2013

Predstava je doživela 8 ponovitev.

 

PROGRAMSKI LIST

 


 

A je k`du doma?

Je naša prva soavtorksa predstava, so smo jo sestavili skupaj z našo mentorico Lucijo Ćirović je plod improvizacij, ki so nastale na podlagi že obstoječih enodejank ali improvizacijskih iger. Predstava na humoren način prikazuje življenje v manjšem podeželskem kraju Meščanski dol. V predstavi opazujemo različne skupine ljudi, od nezadovoljnega poročenega para, pokroviteljske mame s sinom, do študentske sobe. Ampak le kaj je tisto, kar vse te skupine med seboj povezuje? Mogoče ve odgovor vaški poštar…

 

Predpremiera – dvorana DC16 julij 2012

Predstava je doživela 14 ponovitev.

 

PREMIERA

VABILO NA PREMIERO