46. Ribniški semenj – nedelja 3. september 2023

 

VABLJENI NA NAŠO NOVO SPLETNO STRAN!

www.ribniski-semenj.si

 

PRVO NEDELJO V SEPTEMBRU SE BO V RIBNICI SPET ODVIJALA NAJVEČJA TURISTIČNO-ETNOLOŠKA PRIREDITEV NA SLOVENSKEM. LETOS SE OBETA VELIKO NOVEGA. KDOR BO MANJKAL, MU BO ŽAL!

 

Ribniški semenj vsako leto Ribnico spremeni v pravo sejemsko doživetje. Po ulicah, ki so bile še dan poprej polne avtomobilov, svoje mesto zavzamejo stojnice, ki se šibijo pod izdelki domačih ali gostujočih rokodelcev, na ta dan po ribniških ulicah lahko kupiš vse, od žlice, zobotrebcev in lesenih ter lončenih posod pa do »vseh stvari, ki si jih srce poželi«.  Na ta dan se v Ribnici čuti medsebojna povezanost, srce kraja bije v istem ritmu, odprte so vse trgovine, vse razstave, Rokodelski center Ribnica, ribniška farna cerkev sv. Štefana, v letnem gledališču se odvija zabavni program.

Posebne umetelne in uporabne rokodelske izdelke bodo ponudili  tudi slovenski rokodelci na 22. Rokodelskem festivalu.

Letos bo na semnju posebna pozornost posvečena kulinariki in kulinarični ponudbi, semanjemu vrvežu se bo namreč pridružilo tudi Vaško in etnološko društvo Hrovača s svojim Fižolovim dnem. Obiskovalci bodo lahko pokusili jedi iz posebne ribniške sorte fižola.

Še vsak, ki je kdaj obiskal Ribnico in se srečal z domačini, je spoznal, da je v Ribnici veliko ribniških sort, ne le fižola … Da še vedno ne poznate vseh, lahko potrdite vsakoletni obiskovalci, tisti, ki to še niste, pa je skrajni čas, da postanete. 

Veliko sveta je še za odkriti in eden od neodkritih kotičkov, ki ga je treba spoznati, je zagotovo Ribnica, še posebej na semanji dan.

---

Do prijavnice za sodelovanje na 46. Ribniškem semnju suhe robe in lončarstva lahko dostopate s klikom na povezavo:

PRIJAVNICA - 46. RIBNIŠKI SEMNJ