6. Grajski večer – ABBA Mia!

Ribniški poletni festival se je krepko prevesil v drugo polovico. Julijski del dogajanja je bil prežet z vrhunskimi domačimi izvajalci, odličnimi vokalisti in instrumentalisti, avgust pa je obarvan malce bolj mednarodno. Prejšnji petek je kljub deževnemu vremenu številne obiskovalce v pokritem avditoriju ribniškega gradu razvnela dama z neverjetnim glasom in energijo, Denise Dantas iz Brazilije, z mednarodno zasedbo izvrstnih glasbenikov. Tokrat se bomo iz Brazilije preselili na sever, na Švedsko, in zavrteli časovni stroj za skoraj pol stoletja nazaj.   

Ta petek, 9. avgusta, ob 20. uri, bodo gostje Grajskih večerov člani zasedbe ABBA Mia!

ABBA Mia! je prva slovenska glasbena skupina z Abba Tribute programom. Z odličnim nastopom in bleščečo kostumografijo vas bo skupina vrnila v čas disko krogel, svetlečih oblačil in predvsem zlatega obdobja odlične glasbe. V programu skupine je preko 30 uspešnic, ki se še vedno vrtijo po svetovnih radijskih valovih (Waterloo, Mamma Mia, Knowing me Knowing you, Dancing Queen, Chiquitita, SOS, Fernando, I Have A Dream  ...) ABBA Mia! vsem generacijam pričara košček nostalgije in večer odličnega vzdušja s show programom v živo!

Fenomen švedske skupine ABBA se je začel pred 45 leti, ko je zasedba 2 fantov in 2 deklet postala ena najbolj prepoznavnih in priljubljenih skupin v zgodovini popularne glasbe. Na evropski in svetovni glasbeni sceni so se prvič pojavili leta 1974 z zmago na tekmovanju za pesem Evrovizije, s skladbo Waterloo, ki sta ji leta 1975 sledili še uspešnici SOS in Mamma Mia. Tako se je začel izjemen uspeh skupine, ki je redno dosegala vrhove svetovnih radijskih lestvic in navdihnila mnoge, njihove pesmi pa so zaživele tudi v svetovno znanem muzikalu MammaMia. S 140 do 500 milijoni prodanih izvodov albumov (ocene se razlikujejo) so na drugem mestu med glasbenimi skupinami, uspešnejši so le še Beatli. Več zaporednih let so bili po prihodku drugi izvozni artikel Švedske. Prvi je bil Volvo.