4. Grajski večer

Po prvih treh večerih, ko so številne obiskovalce razvneli Kranjci s pevko Steffy, vrhunska pevka Katja Koren z jazz triom in prejšnji teden Milan Pečovnik s Pidži country bandom, vabljeni na letošnji četrti Grajski večer, ki bo v petek, 24. julija, ob 20. uri v ribniškem Gradu. Tokrat se bomo z zasedbo Noreia predajali škotski in irski glasbi, ki bo obogatena z irskimi plesi.

V nadaljevanju bo prihodnji petek nastopila zasedba Šalša, ki bo s kubanskimi ritmi pričarala utrip Karibov, nato prihaja Shirlie Roden s simfoničnim orkestrom Cantabile, za njimi Rudi Bučar z Istrabendom ...

NOREIA je štiričlanska zasedba izkušenih, prekaljenih mladih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske pesmi, a ne vedno na povsem tradicionalen način.

Repertoar zasedbe predstavljajo tako živahne instrumentalne skladbe kot tudi umirjene in malce zasanjane balade. Seveda pa ne gre brez standardnih, pivsko-veseljaških pesmi. Kombinacija irske živahnosti in keltske zasanjanosti vas zagotovo ne bo pustila hladnih!

Zasedbo Noreia sestavljajo:
- Anej Ivanuša: irske piščali, galičanske dude, lesena flavta, vokal
- Ana Novak: violina, vokal
- Gašper Šinkovec: akustična kitara, harmonika, vokal
- Staš Milovanovič: bodhran, tolkala, vokal
- Stanči Škarja: kontrabas

V zadnjih treh letih delovanja je skupina Noreia zabeležila preko 200 nastopov. Poleg stalnega koncertiranja v pubih, kavarnah in pivnicah, se zasedba vedno pogosteje pojavlja tudi na festivalskih odrih, tako doma kot v tujini. Za njimi je uspešna turneja po Irski (2012) ter gostovanja na Hrvaškem, v Italiji (2014) in na Češkem (2015). V letu 2014 je skupina posnela svoj prvi album z naslovom 'Step it out!', na katerem lahko slišimo tradicionalno irsko glasbo v avtorskih preoblekah. V Ribnici se bo skupini pridružila tudi skupina izkušenih plesalcev in plesalk irskega plesa.

Vabljeni v petek, 24. julija, ob 20. uri v ribniški Grad!

Milan Pečovnik o nastopu v Ribnici:

Utrinki prejšnjega petka s Pidži country bandom:

DSC_0026 DSC_0037 DSC_0039 DSC_0041 DSC_0042 DSC_0094 DSC_0104

Partnerji in podporniki Grajskih večerov so: Občina Ribnica, JSKD, Rokodelski center Ribnica, Imago Sloveniae – Podoba Slovenije, Turistična zveza Slovenije, ter pokrovitelji: Generalni pokrovitelj - Inotherm, d.o.o., Zavarovalnica Adriatic Slovenica, d.d., NLB, d.d., Vibor, d.o.o., Inles, d.d., Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., DETA & CO., d.o.o., Yaskawa, d.o.o., Petre, d.o.o., Petek transport, d.o.o., Fipis, d.o.o., s.p., Rigler, d.o.o., KLUN peskokop, Jože Klun, s.p., Gostinstvo in Turizem PUGELJ, Alojz Pugelj, s.p., Košček, d.o.o., Goll bar in Pub hotel Ribnica – Edvard Gorše, s.p.