3. Grajski večer

Po uspelih prvih dveh večerih, ko so številne obiskovalce razvneli Kranjci s pevko Steffy ter vrhunska pevka Katja Koren z jazz triom, vabljeni na letošnji tretji Grajski večer, ki bo v petek, 17. julija, ob 20. uri v ribniškem Gradu. V večer slovenskih narodnih in avtorskih pesmi v country preobleki nas bo popeljali Pidži country band, ki se je pred dnevi vrnil s koncerta v Moskvi.

Milan Pečovnik Pidži je prvi izključno country solist pri nas. Zgodnje otroštvo je preživel v Heleni pod Peco. V tem obdobju je nanj pazila babica Minka. Pri sedmih letih se je z družino preselil v center Črne na Koroškem. Iz tistih časov se Pidži rad spominja stvari, ki jih danes več ni - kako so se s prijatelji igrali v naravi, kako so raziskali reko Mežo, kako so prehodili vse okoliške hribe po dolgem in počez. Spomni se, da je že v osnovni šoli prepeval v številčnem pevskem zboru, rad je risal, redno pa je, kot pravi Črnjan, začel trenirati tudi smučanje pri SK Črna. Po končani osnovni šoli se je v Mariboru vpisal na srednjo tekstilno šolo, nato pa še na pedagoško akademijo. Leta 1980 se je zaposlil kot športni pedagog na OŠ Malečnik, kjer poučuje še sedaj.

Že kot najstnik je gledal film Nashville in takoj ga je prevzela barvitost country instrumentov: violina, banjo, mandolina, pedal-steel kitara ... Glasba, ki je takrat na sceni ni bilo slišati. Takrat je sklenil: "To je zame!" ... In začel.

Najprej kot član skupine D'Drava Country Dečki, nato kot boter skupine Pohorje Express. Na sceni je že več kot 30 let. V tem času je posnel 7 kaset, 6 CD plošč, DVD in 24 videospotov. Milan Pečovnik je tudi velik športni navdušenec, član slovenske glasbene reprezentance tako v smučanju kot nogometu, septembra v Mariboru pripravlja 1. teniški grand slam turnir Kralja Matjaža, razvija blqgovno znamko Kralj Matjaž s številnimi produkti, ki jih lahko vidite in doživite na širšem območju gore Pece na Koroškem.

Vabljeni v petek, 17. julija, ob 20. uri v ribniški Grad!

 

Partnerji in podporniki Grajskih večerov so: Občina Ribnica, JSKD, Rokodelski center Ribnica, Imago Sloveniae – Podoba Slovenije, Turistična zveza Slovenije, ter pokrovitelji: Generalni pokrovitelj - Inotherm, d.o.o., Zavarovalnica Adriatic Slovenica, d.d., NLB, d.d., Vibor, d.o.o., Inles, d.d., Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., DETA & CO., d.o.o., Yaskawa, d.o.o., Petre, d.o.o., Petek transport, d.o.o., Fipis, d.o.o., s.p., Rigler, d.o.o., KLUN peskokop, Jože Klun, s.p., Gostinstvo in Turizem PUGELJ, Alojz Pugelj, s.p., Košček, d.o.o., Goll bar in Pub hotel Ribnica – Edvard Gorše, s.p.